Smilde/Dalerveen – DSC’65 heeft de eerste zege van het seizoen te pakken. In een lastige uitwedstrijd bij Smilde’94 knokte de ploeg van oefenmeester Jordy Boer zich naar een 1-2 overwinning. Met een rake kopbal werd Rick Sewuster matchwinner.

Op een zonovergoten sportpark in Smilde kreeg DSC’65 zondag een nieuwe kans op de eerste punten van het seizoen. Na een prima wedstrijd zonder gewenst resultaat tegen titelkandidaat EHS’85 wachtte Smilde’94. Trainer Boer kon opnieuw niet beschikken over de geblesseerde Geert Hilhorst en Jurjen Klaassen. Ook Arnoud ter Bruggen ontbrak vanwege ziekte. Wel kon de oefenmeester een beroep doen op good old Thomas Lautenbach.

Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat het fysiek sterke Smilde een geduchte tegenstander was. De eerste tien minuten zette de thuisploeg flink druk op de Dalervener defensie. Doelman Kay Tibben redde knap op een inzet van dichtbij en hield de ploegen zo in evenwicht. Na een kwartiertje spelen kroop ook DSC’65 meer uit haar schulp. Een schot van Lars Meppelink ging naast en Jasper Bunskoek was vanuit een hoekschop dichtbij een treffer. Via de doelman ging zijn inzet over.

Op het moment dat DSC’65 het defensief goed leek te hebben staan, ging het toch mis. Een spits van Smilde profiteerde optimaal van een misverstand en legde de bal in het net. DSC’65 toonde net als vorige week over veerkracht te beschikken, want een minuut later stonden de ploegen weer op gelijke hoogte. Yannick de Zoete werd de weg naar de goal op onreglementaire wijze belet, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. De penalty werd vervolgens fraai binnengeschoten door Lars Meppelink.

Met 1-1 zochten de ploegen de kleedkamers op. In de tweede helft ontspon zich een duel waarin beide ploegen veel strijd leverden, maar het publiek weinig kansen kreeg voorgeschoteld. Het was een duel waarbij de ploeg die als eerste scoorde een grote kans had op de overwinning. En dat werd DSC’65. Uit een perfect aangesneden vrije trap van Thijs Meppelink kopte Rick Sewuster na ruim een uur spelen de 1-2 tegen de touwen. Die voorsprong gaf de gedecideerd opererende ploeg uit Dalerveen niet meer uit handen. Kay Tibben redde nog fraai op een inzet richting de kruising en een gevaarlijke kopbal ging voorlangs, maar daar bleef het bij. Aan de andere kant was Yannick de Zoete nog dichtbij de 1-3, maar ook die viel niet meer.

Daar rouwde na afloop niemand om bij DSC’65 dat de drie punten in de tas mee terug nam naar Dalerveen. Volgende week ontvangt het Buinerveen op het eigen sportpark De Hoop.