Dalen – Burgemeester Renze Bergsma van de gemeente Coevorden heeft besloten om een woning aan de Oude Dalerveensestraat 11 in Dalen te sluiten vanwege de vondst van drugs. Er zijn drugs gevonden. De woning is vanaf vandaag, maandag 18 december, gedurende een maand gesloten.

“De sluiting is bedoeld om de drugscriminaliteit daar te stoppen. Zo kan een veilig leefklimaat herstellen en de bekendheid als plek in het drugscircuit worden doorbroken. Daarmee wordt de kans op terugkeer van illegale activiteiten op in het pand sterk verkleind”, zo laat de gemeente weten.

Signalen herkennen

De aanwezigheid van illegale activiteiten rond drugs in de buurt is lastig te herkennen. Maar er zijn signalen die erop kunnen duiden. Zoals veel activiteit rondom schuren en loodsen, dichtgeplakte ramen, busjes die af en aan rijden of een vreemde geur.

Melding

Melding maken van (vermoedens) van een hennepkwekerij of drugshandel kan bij de politie 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem. Dit meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Door de aanwezigheid van een hennepkwekerij en een illegale aansluiting van stroom ontstaat een onveilige situatie voor omwonenden.