Regio – Energieleverancier Vattenfall heeft de Duurzaamheidsindex Nederlandse Gemeenten in het leven geroepen om na te gaan in welke gemeenten inwoners het meest bezig zijn met duurzaamheid.

Vattenfall deed uitvoerig bureauonderzoek. Data van Rijkswaterstaat, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland met betrekking tot de subsidie voor de investering van duurzame energie, het Centraal Bureau voor de Statistiek en meer gegevens werden onder de loep genomen.

Particulieren kiezen steeds vaker voor zonne-energie. Van de Nederlandse huishoudens heeft 9 procent zonnepanelen op het dak. Uitschieter is Loppersum met 33,6 procent, terwijl steden in Amsterdam en Rotterdam op zo’n 2 procent blijven steken. Dat zou kunnen liggen aan de hoogbouw in grote steden.

Drenthe koploper

Op provinciaal gebied is het Drenthe waar de meeste huishoudens zonnepanelen hebben. De gemeente Coevorden doet het goed met 21,5 procent. Westerveld is hier het best vertegenwoordigd met 26,3 procent. De laagste percentage zijn te vinden in Emmen (13) en Meppel (11,7).

Meer informatie staat op de bron van dit bericht, de website van Vattenfall.