Geesbrug – Dorpswinkel De Tiphof in Geesbrug, gevestigd in dorpshuis De Tiphof, is vandaag geopend. De toeloop vanuit het dorp was meteen groot en wethouder Jeroen Huizing kwam langs om de vrijwilligers te feliciteren.

“Enige tijd geleden zijn we bij elkaar gekomen”, vertelt Joop Schreurs, die samen met Marjan de Jonge en Ina de Vries het initiatief namen voor de dorpswinkel. Zij deden onderzoek in het dorp en het bleek, dat er behoefte was aan een dorpswinkel én een ontmoetingsplek. Daarom is ook een koffiehoekje ingericht.

De boodschappen worden geleverd door de Coop in Hollandscheveld, eigenaar Cappendijk is bovendien inwoner van Geesbrug. Lokale producten zijn er van Boerderij Wolting en De Blauwe Bes, gevestigd in Geesbrug, en is er Hesseler Bier.

Onlangs werd Stichting Dorpswinkel De Tiphof opgericht, waarvan de initiatiefnemers het bestuur vormen. De bestuursleden gingen nog een kijkje nemen in de dorpswinkel in Dalerpeel om daar hun licht op te steken. Via de gemeente kwam er een bijdrage uit het Stimuleringsfonds.

De dorpswinkel is geopend op dinsdag van 8.30 tot 12.00 uur, woensdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 18.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 8.30 tot 12.00 uur.