Solo Stories en het Zaantheater in Zaandam slaan de handen ineen en zorgen op vrijdag 4 juni voor een bijzondere theaterervaring. Het gaat om de voorstelling ‘Doet sneeuw pijn’ dankzij een bijdrage van Kickstart Cultuurfonds.

De onlinevoorstelling is mede mogelijk gemaakt door een aantal theaters, waaronder Theater Hofpoort in Coevorden. Solo Stories was al eens in Coevorden met ‘PAAZ’ en ‘Emma wil leven’, die grote indruk maakten.

Actrice Saskia Temmink (van onder andere ‘De vloer op’, ‘De 12 van Oldenheim’ en ‘Oud Geld’) speelt ‘Doet sneeuw pijn’. Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk een online-inleiding te volgen van dramaturg Annemiek Lely. Met decor- en lichtontwerper Mike den Ottolander en cameraman Martijn Tervoort wordt een intense kijkervaring gecreëerd.

Over de voorstelling

Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met vrienden. Maar deze keer komt hij niet terug. Na de begrafenis rest een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding van en liefde voor hun kind. ‘Doet sneeuw pijn’ is een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Een verhaal over een ondenkbaar verlies, maar ook over de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

‘Doet sneeuw pijn’ is geschreven door Roos Schlikker en Erris van Ginkel en gebaseerd op het gelijknamige boek van Carolien Spaans, dat in augustus 2018 verscheen bij uitgeverij Lebowski. Het boek is haar debuut.

Kaarten zijn uitsluitend te bestellen via de website van het Zaantheater. De voorstelling begint om 20.30 uur en duurt ongeveer 40 minuten.