Coevorden – Het Diversiteitsplatform Coevorden hield onlangs een fotowedstrijd. Aanstaande vrijdag, 18 oktober, om 19.30 uur is de opening van een tentoonstelling in Hofpoort Incluis, waarop de allermooiste inzendingen worden getoond.

De opening van de expositie in het pand aan het Stationsplein/hoek Friesestraat wordt gevolgd door een film. De fotowedstrijd werd gehouden in het kader van de Regenboogweek, die vrijdag wordt afgesloten.

Wel is er zondag 20 oktober nog een roze dienst in het kerkje van Zweeloo.

Het diversiteitsplatform bestaat uit leden van diverse raadsfracties, Jongerenraad Coevorden, het COC, ervaringsdeskundigen en enkele maatschappelijke organisaties. Het platform adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd over diversiteit, discriminatie en acceptatie. Sinds februari 2017 is Coevorden Regenbooggemeente. Dat betekent dat de gemeente een impuls geeft aan sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHBTI’s. Die afkorting staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en interseksuelen. Inmiddels behoren ook cisgenders, travestieten, queers, panseksuelen en aseksuelen tot deze groep.

Lees ook:

Roze dienst op zondag 20 oktober

Regenboogweek gestart met Plein-tot-Pleinloop