Coevorden – Elke eerste maandag van de maand wordt het luchtalarm getest rond 12.00 uur. Extinction Rebellion (XR) grijpt dit moment aan om aanstaande maandag te demonstreren bij het gemeentehuis in Coevorden.

De organisatie van klimaatactivisten, XR Drenthe, houdt een zogenaamde die-in, waarbij de leden voor dood op de grond vallen. Het wordt bovendien een lawaaiprotest.

De organisatie heeft zich gemeld bij de gemeente. Die heeft laten weten, dat het vrij staat om een mening te uiten. Wel dient de organisatie te zorgen voor een ordentelijk verloop van de organisatie en dienen de leden aanwijzingen van de politie op te volgen.

Extinction Rebellion (XR) Drenthe luidt maandag het ‘Klimaatalarm’. Aanleiding is het weigeren van de Drentse Klimaatklok door de gemeente. “Op de Drentse Klimaatklok mee is af te lezen hoeveel jaar de mensheid nog rest voordat de doelstelling van maximaal 1,5°C klimaatopwarming wordt overschreden. Iedere maand vraagt Extinction Rebellion een andere organisatie of persoon in Drenthe om de Klimaatklok te adopteren tot het volgende Klimaatalarm”, zo laat de organisatie weten.