Coevorden – Het Delft Fringe Festival On Tour is zaterdag 29 oktober in Theater Hofpoort@De Fabriek aan de Sint Jansstraat Het is een avondvullend programma met drie voorstellingen van de publiekswinnaars van de afgelopen festivaledities. Het Delftse festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers.

Tappin-It Collective won in 2021 de publieksprijs met een veelbelovend genre: theatrale tapdans. De dansvoorstelling is doordrenkt met tap, mime en percussie. Operazangeres én komiek Sanne Vleugels voegde de Ad Vinkenprijs toe aan haar prijzenkast en laat samen met Sam Eggenhuizen zien dat opera echt niet stoffig en oubollig hoeft te zijn. Ook de winnaar van Delft Fringe Festival 2022 gaat mee op tournee. Dat is danser en choreograaf Niek Wagenaar (22 jaar) met zijn voorstelling ‘Nymphs’.

De voorstelling begint om 20.15 uur. De kaartprijs (18,50 euro) is inclusief een consumptie. De voorstelling is ook te boeken als onderdeel van de serie De Uitdaging. Deze serie voor 50 euro bestaat verder uit Wouter Planteijdt (muziek) op 28 januari en Holland Dance op 24 maart.

Kaarten zijn te bestellen via deze link. De theaterkassa aan de Sint Jansstraat is elke vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Het theater is op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 0524-820382.