De Kiel – Het was zaterdagmiddag weer gezellig in De Kiel, waar de inwoners op gezette tijden zorgen voor verrassende activiteiten. De werkgroep LEUK uit het dorp hield een Kielse activiteit, die mede kon worden gerealiseerd dankzij de ondersteuning van de politie en Qbuzz. De werkgroep bestaat uit Saskia Minderman, Arie de Groot en Zeno Roos.

Allereerst werd een deel van het Dorpsommetje De Kiel gelopen met onderweg enkele versnaperingen. Deze route is inmiddels bewegwijzerd. Om 15.44 uur kwam de lijnbus van Qbuzz aan in De Kiel. Over de weg was inmiddels een bont lint gespannen en het was aan wethouder Jeroen Huizing om deze met een flinke heggenschaar door te knippen, zodat de lijnbus kon doorrijden. Door deze handeling werd het bord ‘7-Markendorp’ onthuld.

Het gezelschap toog daarna naar het dorpshuis voor wat korte toespraken.  Voorzitter Jaap Ruiter van Dorpsbelangen De Kiel vertelde daarin, dat binnenkort de dorpsvisie ter hand wordt genomen om deze te actualiseren. Daarnaast wil Dorpsbelangen zich gaan verdiepen in de mogelijkheid van de Postcoderoosregeling voor de opwekking van zonne-energie. Wethouder Jeroen Huizing prees de inwoners van De Kiel voor hun nimmer aflatende activiteiten. Hij noemde De Kiel een bijzonder dorp: “In het dorp komen zeven boermarken bij elkaar, het dorp heeft drie buurgemeenten en in het gebied zijn drie waterschappen actief.” Jaap Ruiter voegde er met een knipoog aan toe: “En er zijn zes gemeentehuizen, die dichterbij zijn dan het gemeentehuis in Coevorden.”

Tot slot liet Trudi van der Meer, een van de stille krachten over het ommetje, weten dat de route nu geheel voorzien is van paaltjes met daarop een QR-code. Zij verklaarde dan ook het pad officieel voor geopend.

Er werd tot slot van het formele deel getoost om vervolgens gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.