Coevorden – Voorzitter Jaap de Haan nam vrijdagavond afscheid van het bestuur van Raptim. Na een periode van veertig jaar in allerlei bestuursfuncties gaf de preses de bestuurshamer over. De Haan kon rekenen op een minutenlange staande ovatie van de ruim honderd aanwezige leden, die zijn bijzondere KNVB-onderscheiding spontaan opluisterden met het clublied.

Een club, die dit jaar het negentigjarig bestaan viert, waarvan De Haan veertig jaar bestuurslid was, is uniek. Deze bijzondere prestatie was ook de KNVB niet ontgaan en daarom toog Bert Slot, KNVB-ambassadeur van district Oost, naar Coevorden om De Haan in het zonnetje te zetten.

Slot had lovende woorden voor De Haan, die op zijn beurt emotioneel terugblikte op zijn bestuursperiode en zijn vrouw Anneke bedankte voor alle ruimte, zij is zijn steun en toeverlaat. De Haan nam in 1992 als vicevoorzitter tijdelijk het stokje over van de op dat moment afwezige voorzitter Van der Heide. De afgelopen negen jaar was hij voorzitter en deed dat met verve.

Met zijn familie in de zaal ontving Jaap de oorkonde voor Lid van Verdienste, een van de hoogste onderscheidingen binnen de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Slot rekende de aanwezigen voor dat De Haan in totaal zeventig jaar werk voor Raptim heeft gedaan als hij de duur van alle functies bij elkaar optelt. De Haan heeft een belangrijk aandeel gehad in de ontwikkeling van het jeugdvoetbal bij Raptim, het opzetten van het technisch voetbalkader en hij was mede-initiator van het dames- en walkingvoetbal.

Kersverse voorzitter Marc Ekkelenkamp had de schone taak om de vergadering te vragen Jaap de Haan te benoemen tot erelid. Dat verzoek werd met een luid applaus bekrachtigd.