Werknemer gezocht

De ontstaansgeschiedenis van Bakker Groep Coevorden loopt synchroon met de vondst van de eerste olie- en gaswinning in Nederland. Momenteel bestaat de organisatie uit drie dochterondernemingen, te weten: Bakker Oilfield Supply Coevorden aan De Hulteweg, Bakker Coevorden aan de Monierweg en sinds 2019 Scaves aan de Wendakker in Schoonebeek.

“We hebben op dit moment zo’n 85 medewerkers”, vertelt Hardy Keemink, verantwoordelijk voor HR. “En we zijn op zoek naar nog meer collega’s voor verschillende functies”, zo laat zij weten. Net als in diverse andere branches wordt het voor de Bakker Groep in deze tijd ook lastiger om nieuwe collega’s te vinden.

“Wij zijn een prachtige organisatie! Er zijn zoveel mogelijkheden in dit bedrijf, er is genoeg te ontdekken. Los van het feit dat we een prettige (werk)sfeer hebben, is er veel ruimte voor ontwikkeling. De competenties van het individu staan bij ons centraal. Op die manier streven we er naar medewerkers in te zetten voor werkzaamheden waar ze goed in zijn en plezier aan te beleven is”, vertelt Hardy Keemink. Het verloop binnen de organisatie is dan ook laag.

“We zijn op onze plek”

Dat er genoeg te ontdekken is, kunnen Dennis Mensen, Niels Santing en Bart Brummelman (v.l.n.r.  op de foto) beamen. Deze jonge mannen liepen vanuit hun opleiding stage bij het bedrijf en zijn na hun stage gebleven, omdat het van beide kanten goed beviel. “We zijn hier op onze plek en kunnen nog veel leren.”

Dennis Mensen uit Valthermond is equipment engineer. Hij is verantwoordelijk voor de juiste verwerking van documenten en tekeningen in de diverse processen. “Ik ben afgestudeerd in de werktuigbouwkunde mbo-4. Ik kon hier na mijn stage blijven en dat leek me een goed idee”, lacht hij. “Het was voor mij een bewuste keuze om vanuit een kantoorfunctie mijn bijdrage te leveren.”

Bart Brummelman uit Dalen is allround equipment technician. “Ik ben hier inmiddels alweer vier jaar. Ik heb de opleiding Allround Operationeel Technicus (AOT) aan het Drenthe College in Emmen gevolgd. Ik kon hier stage lopen en ook ik ben gebleven. Ik verzorg het onderhoud van met name het eigen equipment.”

Niels Santing uit Coevorden werkt op de afdeling Finance. “Ik ben aan het afstuderen voor bedrijfseconomie en sinds twee jaar werk ik parttime bij het bedrijf. Mooi werk, omdat ik altijd al wel goed was met cijfers en boekhouding. Door mijn stage en werkervaring weet ik steeds beter wat het vak inhoudt.”

De Bakker Groep Coevorden werkt nauw samen met verschillende opleidingsinstituten, waaronder het Drenthe College, met name de afdeling werktuigbouwkunde en AOT. Wij zijn al betrokken bij de AOT-opleiding sinds de start. “We vinden het belangrijk te investeren in de toekomstige generaties die de arbeidsmarkt betreden. We hebben het hele jaar door stagiaires op zowel mbo- als hbo-niveau. En velen zijn uiteindelijk in dienst gekomen.”, aldus Hardy.

Volop mogelijkheden

“De omgang met het personeel is heel informeel”, vertelt Niels. “Er is goede begeleiding en kennis en je hebt mogelijkheden om door te groeien.” Dennis vult aan: “Ik heb net een cursus machineveiligheid gedaan en zo zijn er nog meer mogelijkheden bij het bedrijf.” Bart vertelt, dat input van medewerkers altijd welkom is. “Je mag ook zelf met suggesties voor een opleiding komen.”

Uitdagend

En uitdagend is het werk altijd. “Geen dag is hetzelfde”, vinden zij. “Je kunt wel een planning maken, maar gaandeweg de dag wordt het helemaal anders. En dat zorgt ook voor hectiek. Het is soms een hele uitdaging om toch je doel te bereiken.” Dennis stelt: “We zijn een servicebedrijf, dus er moet wel wat gebeuren.” Duidelijk is, dat de mannen het naar hun zin hebben. “Hier weet je wat je hebt en dat is heel belangrijk.”

Veel werk te doen

Hardy Keemink sluit daarop aan: “De afdeling waar Dennis werkt, is binnen een jaar bijna verdubbeld.” Ook Bart ervaart vrijwel dagelijks de werkdruk en hoopt eveneens op wat meer collega’s. “We willen graag”, aldus Hardy, “het aantal personeelsleden uitbreiden. Los van het feit dat de branche waarin wij voornamelijk werkzaam zijn volop in beweging is, worden tegelijkertijd de verschillende projecten complexer. Hier zijn meer competenties voor nodig, aan de andere kant wordt het werk hier voor de werknemers ook interessanter door. Dat heeft z’n uitwerking op alle afdelingen. Het sociale aspect speelt een belangrijke rol in het bedrijf. We zijn nauw bij elkaar betrokken “Als je niet lekker in je vel zit, of dit nu persoonlijk of zakelijk is, dan kun je erover praten en zoeken we naar een oplossing.”

Wat doet de Bakker Groep?

Hardy Keemink geeft een inkijkje in de werkzaamheden van de Bakker Groep: “Wij bieden als Bakker Oilfield Supply een selectie aan producten, services en diensten aan opdrachtgevers die voornamelijk actief zijn in de winning van energie, niet alleen in de olie- en gassector maar ook in de geothermie. We werken door heel Europa.” Bakker Coevorden richt zich voornamelijk op de handel en opslag van nieuwe en gebruikte materialen die in de branche gebruikt worden. Daarnaast bieden zij extern logistieke ondersteuning deze sector.

Tot slot is er Scaves met haar drie pijlers Technical Support, Training Academy & Safety Consultancy. Dit bedrijf biedt totaaloplossingen aan opdrachtgevers op het gebied van competentie, veiligheid en inzet van professionals. De collega’s van Technical Support verrichten verschillende onderhouds- en revisiewerkzaamheden op diverse projecten in uiteenlopende branches. Daarnaast worden zij ingezet voor rescue- en rope-accesswerkzaamheden (werken op hoogte). De afdeling Training Academy verzorgt vanuit Schoonebeek, of op locatie, compleet verzorgde veiligheids- en technische trainingen. Tevens worden samen met de klanten trainingen op maat gemaakt, gericht op bedrijfsspecifieke procedures of bijzondere werksituaties. De derde pijler, Safety Consultancy, biedt opdrachtgevers, naast projectbegeleiding, advies en ondersteuning bij het opstellen en implementeren van onder andere veiligheidsplannen, RI&E of bedrijfsmanagementsystemen als VCA of ISO.

Al met al bieden wij als organisatie een breed scala aan diensten.”

Geïnteresseerd in werken bij de Bakker Groep Coevorden ? Kijk dan op www.bakkergroep.nl voor de vacatures!

Bent u ook geïnteresseerd in het adverteren op Coevorder Nieuws via een banner en/of een commercieel artikel voor uw bedrijfsmatige activiteiten? Neem dan contact op met TweeVier, het bedrijf dat de commerciële activiteiten voor deze nieuwssite behartigt. Dat kan via e-mail: info@tweevier.nl of telefonisch: 0598-769068.