Sleen – Basisschool De Akker in Sleen sloot vandaag, vrijdag 11 oktober, de Kinderboekenweek af met een smaakvolle activiteit.

Afgelopen week vond de opening van de Kinderboekenweek plaats. Leerkrachten liepen met koffers en tassen op het plein, want het thema was ditmaal ‘Reis mee! Dat deden de kinderen gedfurende anderhalve week. Zij ‘bezochten’ Brazilië, Frankrijk, het oerwoud of en gingen op pad met de Griezelbus. In alle klassen werd voorgelezen en dat was erg gezellig. Verder werd veel geknutseld en stonden natuuropdrachten rond het thema centraal.

Het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) had een aantal leuke opdrachten waarbij de kinderen konden ervaren hoe dieren op reis gaan tijdens hun leven. Bijvoorbeeld het vliegen in V-formatie als een gans of het graven van gangen onder de grond als een mol.

Mensen reizen in allerlei voertuigen. Daarom kwam de brandweer op bezoek. Op het parkeerterrein van de school stonden diverse wagens en kregen de kinderen van alles te horen over de brandweer en de voertuigen.

De afsluiting was met een hapjesbuffet. Elke leerling maakte een hapje voor de klas dat iets met het thema reizen te maken had. Genietend van de hapjes en natuurlijk een prachtig reisverhaal kwam er een einde aan een zeer geslaagde boekenweek

Foto’s: De Akker.