Dalen – De vrijwilligers van De Daoler Tuun houden zondag 2 juli in samenwerking met Stichting Volksvermaken en Oranjecomité Dalen een gezellige dag in de tuin, te bereiken via de Reindersdijk en de Burgemeester Bouwmeesterstraat.

De Daoler Tuun wordt onderhouden door vrijwilligers. In de afgelopen jaren hebben zij er een park van gemaakt waar het goed toeven is. Ditmaal is er muziek van Bigband Coevorden en de band Retro onder het genot van een hapje en drankje op een sfeervol terras. De Bigband speelt muzikale bewerkingen van latin, pop en rocknummers; de band Retro speelt popmuziek uit de jaren zestig en zeventig.

Kampioenschap Kubb

In 2019 werd het eerste Open Daler Kampioenschap Kubb gehouden in De Daoler Tuun. Kubb is een populair Zweeds werpspel voor jong en oud. Er zijn twee categorieën: de ene voor gezinnen, de andere voor alle leeftijden. De teams bestaan uit minimaal drie en maximaal vijf personen. Voor een gezinsteam geldt bovendien, dat dat moet bestaan uit maximaal twee volwassenen en kinderen tot en met 12 jaar. Aanmelden kan via de mail: volksvermakendalen@gmail.com.

De activiteiten duren van 13.00 tot circa 18.00 uur. Om 13.00 start het Open Daler Kampioenschap Kubb: De Bigband speelt vanaf 14.00 uur, Retro vanaf 16.30 uur.

Foto: Het kampioenschap Kubb van vorig jaar.