Zwinderen – Zo’n 125 bezoekers van Bosbad Zwinderen zwommen vandaag, zondag 25 juni, 25 baantjes in het 25-meterbad in water van 25 graden. Het totaalaantal bezoekers van vandaag was op een haar na duizend.

Iedereen mocht vandaag gratis naar binnen, al was lang niet iedereen daarvan op de hoogte. Dat was dus een aangename verrassing. De gratis entree was mogelijk dankzij een bijdrage van de gemeente Coevorden, die alweer 25 jaar bestaat. Op 1 januari 1998 ontstond de huidige gemeente Coevorden nadat de vijf gemeenten Coevorden, Dalen, Oosterhesselen, Sleen en Zweeloo waren opgeheven. Voor het vieren van het jubileum is ruimte gemaakt in de gemeentelijke begroting voor initiatieven vanuit de bevolking.

Het baantjes zwemmen kon zowel individueel of in groepjes. Lekker rustig zwemmen mocht, maar wie wilde kon proberen om de snelste tijd neer te zetten. Alle deelnemers kregen een ijsje en een attentie.

Myron Dekker (13) zette de snelste tijd neer: zij zwom de 25 baantjes in slechts 10.41 minuten. Het team van de Segerveentjes had de snelste teamtijd: 10.35. De winnaars kregen een bon van IJssalon Talenti.

Zwemvierdaagse

Morgen, maandag 26 juni, start de zwem4daagse. Gedurende vijf dagen, tot en met vrijdag 30 juni, dient iedereen met minimaal zwemdiploma A vier dagen te zwemmen. Heb je nog geen diploma, maar zit je wel op zwemles? Dan mag je onder begeleiding van een volwassene meedoen. De zwemafstanden zijn: kinderen jonger dan 9 jaar: 250 meter (10 baantjes); 9 jaar en ouder: 500 meter (20 baantjes). De zwem4daagse kan worden gezwommen tijdens de openingstijden van Bosbad Zwinderen.

Deelname kost 6 euro p.p., exclusief entree. Inbegrepen zijn een zwemontbijt op dinsdagmorgen 27 juni (aanmelden bij de kassa tot en met vrijdag 23 juni); pannenkoeken eten op woensdag 28 juni en barbecueën op vrijdag 30 juni vanaf 16.00 uur.

Aanmelden voor de zwem4daagsee kan tot en met dinsdag 27 juni bij de kassa van het bosbad. Doe je niet mee aan de zwem4daagse, maar wil je wel graag ontbijten? Dat kan! De kosten zijn 5 euro p.p. De barbecue op vrijdagmiddag is alleen voor deelnemers aan de zwem4daagse.