Hoogeveen/Dalen – In een sterk deelnemersveld met allemaal tweede- en derdeklassers is Dalen erin geslaagd de finale te halen van de Paviljoen Nijstadcup. Net als in de eerste ronde won de ploeg van trainer Michel Kerkdijk na strafschoppen.

Na de zege op LTC was ditmaal derdeklasser DVC Dedemsvaart de tegenstander. De fusieclub had in de eerste ronde afgerekend met De Weide. Dalen schoot uit de startblokken en opende via Rob Vrielink al na zes minuten de score. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft werd het al snel gelijk via Mick Kuilder. De Dedemsvaartse ploeg was beter en het was dan ook niet onverdiend dat men een kwartier voor tijd via Quinten Prins op voorsprong kwam.

Boeiende slotfase

Wat volgde was een boeiende slotfase, waarin Dalen veerkracht toonde en tien minuten voor tijd via Tijmen Venhorst weer langszij kwam. Twee minuten later was het alweer raak. Ditmaal was het Marijn Verdoold die scoorde. Toch was dit nog niet voldoende, want vlak voor tijd kwam DVC via Ramon Hulleman weer langszij.

Daarna was er een spannende strafschoppenserie, waarin Dalen opnieuw als winnaar uit de strijd kwam. Zaterdag speelt Dalen vanaf 19.00 uur de finale tegen Hoogeveen zaterdag. Die ploeg versloeg Achilles 1894 met 2-1.

Foto’s: Tijn Jutstra (van het eerder gespeelde duel tegen LTC).