Coevorden – De jaarlijkse Cultclash van De Nieuwe Veste vond van dinsdag tot en met donderdag plaats. Daarbij maakten leerlingen kennis met allerlei kunstdisciplines. Zo gingen zij op bezoek voor workshops bij Museum Thijnhof (beeldende kunst), Stedelijk Museum Coevorden (erfgoedquiz), In2Dance in het Cultuurhuis (hiphop), het kasteel (cajon/slagwerk) en de bibliotheek (rap) en was er een stadswandeling. Elke dag werd het programma afgesloten met improvisatietheater van The Big Mo.

De Kunstbeweging organiseerde de Cultclash voor De Nieuwe Veste Coevorden. De activiteiten werden mogelijk gemaakt door Theater Hofpoort, Peter Deiman, Gejan Stol, In2Dance en alle medewerkenden op de diverse locaties.

The Big Mo speelt interactieve theatervoorstellingen, waarbij de jongeren werden door Martijn Loerakker uitgedaagd om hun inbreng te leveren. Aan de hand van deze inbreng speelden Monique van Aken en Remy van Keulen de scènes. Daardoor is iedere voorstelling weer anders. Dat was ook donderdag het geval. De leerlingen kozen als locatie het damestoilet van De Nieuwe Veste en aan de hand daarvan ontspon zich een bijzonder verhaal, dat bovendien in diverse stijlen als western, science fiction en horror werd gespeeld. Twee leerlingen kregen ook een rol in de voorstelling.