Dalen – Een enthousiaste groep ouders uit Dalen onderzoekt of het mogelijk is om in Dalen drie speeltuinen aan te leggen. Het gaat om locaties aan de Kolkakkers/Laveringsveen, Stellingmolen/rand park en aan de Wilgenstraat (terrein tussen Keuterbrink en Vleerweg).

‘Ontwerp-Je-Speeltuindag’

Op deze locaties wordt zaterdag 28 september (Burendag 2019) van 11.00 tot 15.00 uur de ‘Ontwerp-Je-Speeltuindag’ gehouden. Iedereen is van harte welkom om met ideeën te komen en zich te laten informeren. Bezoekers kunnen tekenen en knutselen om aan te geven wat zij willen.

Animo

Anita de Haas plaatste begin 2019 een bericht op Facebook waarin ze vroeg of er in Dalen animo is voor speeltuinen. Hierop werd massaal gereageerd. “Ouders, grootouders, buurtbewoners: iedereen gaf aan dat er behoefte is aan speelplekken. Het bevordert de gezondheid van kinderen, ze spelen samen en het zijn ook voor buurten ontmoetingsplekken. Uiteindelijk maakt het Dalen een aantrekkelijker dorp om in te wonen en te leven”, aldus Anita.

Bovendien bleek op Facebook, dat er best mensen waren die willen meedenken met Anita. “Inmiddels zijn we met een groep van zeven ouders. Deze ouders komen uit de buurt van de drie locaties. In deze buurten zijn inmiddels subcommissies gevormd.”

Dorpsbelangen Dalen gaat helpen bij de realisering. “Onze werkgroep valt inmiddels onder Dorpsbelangen. Wij mogen gebruik maken van hun kennis en expertise. Heel fijn! Verder zijn we in gesprek met medewerkers van de gemeente Coevorden. Ook zij staan positief tegenover dit inwonersinitiatief en denken met ons mee.”

Aan de slag

De werkgroep trekt zich na de ‘Ontwerp-Je-Speeltuindag’ terug om de plannen concreet te maken. “We laten ontwerpen maken en onderzoeken wat de kosten zijn. Uiteindelijk nemen we begin 2020, in overleg met Dorpsbelangen, een beslissing of het haalbaar is om drie speeltuinen in Dalen te realiseren. Voor het terrein aan de Wilgenstraat moeten we ook met de bestemming aan de slag. Die staat op dit moment niet toe dat daar een speeltuin komt.”

Wie alvast meer wil weten, kan kijken op de website van Samen Dalen, Facebook of Instagram.