Coevorden – De Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria neemt een meerderheidsbelang in Tuindeco in Coevorden, groothandel in tuinhout en aanverwante producten zoals blokhutten, tuinafscheidingen, overkappingen, sauna’s, speeltoestellen en tuinmeubelen. Het bedrijf met 75 werknemers en een omzet van circa 75 miljoen euro verkoopt zijn producten in geheel Europa.

Met financiële hulp en expertise van Egeria hoopt het snelgroeiende Tuindeco zich te richten op belangrijke Europese markten als Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

“Dat zijn best grote stappen, maar we willen flink wat gas geven in Europa. Met Egeria kunnen we sneller groeien en onze internationale ambities waarmaken”, aldus commercieel directeur Gerard Streuer. Streuer staat al 26 jaar samen met zijn zwager Bert Weering aan het roer van het Coevorder bedrijf. Tuindeco wil autonoom groeien, maar kijkt met de steun van de nieuwe grootaandeelhouder ook nadrukkelijk naar overnames in West-Europa.

Het winstgevende Tuindeco verkoopt zijn producten aan dealers, houthandelaren, de grotere tuincentra, webshops, inkoopcombinaties en specialisten in de branche. De Drentse onderneming heeft enkele productie- en opslagfaciliteiten op een bedrijventerrein in Coevorden en op het grensoverschrijdende bedrijventerrein Europark. Ook heeft de groothandel eigen inkoopkantoren in Hongkong, Indonesië, Estland en Polen. Tuindeco heeft daarnaast een eigen betonfabriek met circa tachtig werknemers.

Het management van Tuindeco houdt een minderheidsbelang en zal het bedrijf blijven leiden. De overname wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 afgerond. Tuindeco Group is in 1993 opgericht en heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei gerealiseerd. Het bedrijf heeft uitstekende productie- en inkoopfaciliteiten, een zeer breed assortiment en onderscheidt zich met producten en diensten die waarde toevoegen voor haar klanten. De participatie van Egeria geeft Tuindeco Group de financiële middelen en operationele ondersteuning om haar internationale ambities door zowel natuurlijke groei als met overnames te realiseren.

Bert Weering, oprichter en CEO van Tuindeco: “We zijn verheugd met de komst van Egeria als partner in ons bedrijf. We hebben Tuindeco in de afgelopen 26 jaar met kleine stappen opgebouwd en we zijn ervan overtuigd dat het bedrijf klaar is voor een snellere groei. Ik weet zeker dat Egeria de partij is waarmee we dit kunnen realiseren.”