Coevorden/Nordhorn – De culturele dagtocht op zaterdag 2 september vanuit Coevorden naar Nordhorn is volgeboekt. In Nordhorn wordt van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september het Straβenkulturfest gehouden, dat uiteraard op het programma staat. De gemeente Coevorden houdt de bustocht in het kader van 60 jaar Stedenband Coevorden-Nordhorn. Wie zich nog aanmeldt via bedrijven@coevorden.nl komt op een reservelijst voor het geval er afmeldingen zijn.

In de toekomst worden mogelijk meer busreizen georganiseerd naar andere evenementen in Nordhorn.

In Kulturzentrum Alte Weberei in Nordhorn worden de bezoekers ontvangen door burgemeester Thomas Berling van Samtgemeinde Nordhorn en Achim Haming van het stedenbandcomité. Aansluitend kan een bezoek worden gebracht aan de Museumfabrik. Het Straßenkulturfest begint om 13.00 uur. Dat is een evenement met onder andere acrobatiek, straattheater, magie en slapstick. Het is verder mogelijk een rondvaart te maken of de Städtische Galerie te bezoeken.

Op 23 april 1963 sloten de gemeenten Nordhorn en Coevorden een overeenkomst om de vriendschappelijke banden aan te halen en te verdiepen. De directe aanleiding daarvoor was de opening van de nieuwe weg tussen Coevorden, Esschebrügge en Vorwald, de Bundesstrasse 403 oftewel Coevorder Dam.