Schoonoord – Het cultuurpad-in-de-kijkerweekend in Schoonoord vindt plaats op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus. Op vrijdag om 10.00 uur is de opening van het bijzondere kunstproject ‘Cultuurpad op de fiets’. Voor dit project hebben schoolkinderen en bewoners van Het Ellertsveld acht mozaïektegels ontworpen en gemaakt. Die worden geplaatst langs het fietspad tussen Openluchtmuseum Ellert en Brammert en hunebed De Papeloze Kerk. De opening is nabij de brug in Schoonoord.

In Schoonoord is dat weekend op diverse locaties kunst en cultuur te beleven, waaronder in het openluchtmuseum en het brommermuseum. Een aantal inwoners vindt, dat de musea in het dorp wel wat bekender mogen worden. Zo ontstond het plan voor de mozaïektegels, die verwijzen naar de betreffende locaties.

Tijdens het weekend is er ook een puzzeltocht met gebruik van QR-codes, waarmee een prijs te winnen is. Prijsvraagformulieren zijn vanaf de opening op vrijdag verkrijgbaar bij Ideeja Tramstraat 15 en Concrea aan de Slenerweg 78. Ook staat de route vanaf dat moment op de website www.schoonoord.nl.

Die dag is uiteraard Openluchtmuseum Ellert en Brammert geopend (dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur), maar ook het Brommermuseum aan de Maatschappijweg 2 is open. Er zijn twee rondleidingen. Tussen 10.45 en 11.00 uur zijn bezoekers welkom, waarna de rondleiding om 11.00 uur begint. ’s Middags worden bezoekers verwacht tussen 14.45 en 15.00 uur, de rondleiding start om 15.00 uur.

Verder begint op vrijdag 5 augustus om 10.00 uur een nieuwe expositie in Concrea aan de Slenerweg 78. Er is tot en met 18 september werk te zien van Martha Marjenburgh en Roland van Balen.

Routes Cultuurpad

Er zijn twee routes van het Cultuurpad in en rond Schoonoord: De Kiel-Schoonoord, circa 4,5 km, en Schoonoord-Papeloze Kerk. Alle 23 trajecten van het cultuurpad zijn online beschikbaar via www.welkomincoevorden.nl/cultuurpad.