Christian van Eijkelenburg komt vrijdag 22 maart naar Theater Hofpoort met zijn programma ‘Drift’. Micheline van Hautem met het Trio Guus Westdorp zorgen zondag 24 maart voor de allermooiste Franse chansons.

Christian van Eijkelenburg maakte ruim zes jaar onderdeel uit van cabaretduo De Fransse Eijkel en speelt nu zijn eerste solovoorstelling. ‘Drift’ is een verfrissend en absurdistisch cabaretspektakel over het (niet) toegeven aan je eigen menselijke driften. Welke emoties, gedragingen en verlangens hebben we geaccepteerd en welke worden we geacht te onderdrukken? Aan de hand van eigenzinnige verhalen, gemixt met elektronische beats, kleurrijke visuele droombeelden, filosofische uitbarstingen, absurde lipsync-acts en theatrale driftbuien zoekt Christian van Eijkelenburg naar antwoorden. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Het muziekprogramma van Micheline Van Hautem met Trio Guus Westdorp begint om 15.00 uur. De Franse chansons lijken weer helemaal terug van nooit helemaal weggeweest. Het repertoire is in ieder geval in goede handen bij de Vlaamse, die sinds haar succesvolle album ‘Songs of Jacques Brel’ uit 2001 gezien wordt als een van Europa’s beste chansonnières. Tijdens dit theaterconcert zingt ze werk van onder meer Georges Brassens, Yves Montand, Edith Piaf, Serge Gainsbourg en Julien Clerc.

Kaarten

Kaarten bestellen kan via deze link. Daarnaast is de theaterkassa op dinsdag van 11.00 tot 13.00 uur telefonisch bereikbaar via 0524-820382. De theaterkassa in het Cultuurhuis aan Kasteel 3 is geopend op vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur. Mailen kan natuurlijk altijd via kassa@theaterhofpoort.nl.

Foto Christian van Eijkelenburg: Thijs Maas

Foto: Helen Couwenberg