Schoonoord – In woonzorgcentrum Het Ellertsveld in Schoonoord, onderdeel van Treant Zorggroep, is helaas het coronavirus vastgesteld bij een bewoner en een medewerker. Er is direct een contactonderzoek gestart. Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat laat Treant weten via de website.

De afdeling waar de bewoner verblijft, is geïsoleerd. De bewoners hebben geen contact met bewoners van andere afdelingen. Alle bewoners worden apart in hun eigen kamer verpleegd door een vast team van medewerkers, die persoonlijke beschermingsmiddelen dragen. Er is tijdelijk geen bezoek mogelijk op de betreffende afdeling. De medewerker verblijft thuis in quarantaine.

De dagelijkse zorg voor bewoners en cliënten van de andere afdelingen gaat gewoon door. Ook kunnen zij bezoek ontvangen. Bezoekers dienen zich te houden aan de coronamaatregelen. De gezondheid van bewoners, cliënten en medewerkers wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Bewoners, cliënten en hun naasten zijn per brief of per e-mail geïnformeerd.