Coevorden – De Coevorder Tennisclub CTC wil in 2022 twee padelbanen realiseren. Tijdens de extra algemene ledenvergadering van zaterdagavond werd door meer dan 95 procent van de leden voor de aanleg van padelbanen gestemd. Verder wordt de verlichting van de tennisbanen vervangen door ledverlichting.

Padel is misschien wel één van de populairste sporten van dit moment. “We ontvingen al zeer regelmatig vragen van enthousiaste mensen buiten de club of CTC ook padel gaat aanbieden”, licht voorzitter Graciëlle Schutjens toe. “Om de club een impuls te geven en nieuwe leden aan te trekken, heeft een werkgroep uitgezocht of padel ook bij CTC te realiseren is. Diverse locaties op het tennispark zijn onderzocht. De aanleg van de padelbanen gaat wel ten koste van één van de zeven tennisbanen.”

De werkgroep presenteerde de plannen gisteravond en had al eerder een informatieavond gehouden voor leden, waarin zij vragen konden stellen en weloverwogen hun stem konden uitbrengen tijdens de ALV. Ook kon digitaal gestemd worden door leden die niet op de algemene ledenvergadering konden zijn. Hiervan werd veel gebruik gemaakt.

Het zal nog wel even duren voor de banen gerealiseerd zijn, want de aannemers zitten op dit moment vol. “We hopen in 2022 na de zomer de padelbanen te kunnen openen”, laat Graciëlle weten. De vergadering werd afgesloten met een feest voor alle leden om het tennisseizoen gezamenlijk af te sluiten én een nieuw tijdperk in te luiden.

Padel is vanuit Mexico en Argentinië in Spanje beland, waar het inmiddels de tweede sport na voetbal is.