Coevorden – Traditiegetrouw werd de koopzondag in het Ganzenmarktweekend goed bezocht, evenals de kermis. Ondanks de coronacheck bij de kermis bezochten veel mensen de diverse attracties.

Bij de loketten op de Weeshuisweide voor het afhalen van toegangsbandjes voor kermis en horeca was het een komen en gaan. Ook op de testlocatie aan de Bentheimerstraat 13 liep het steeds door met bezoekers.

In het centrum trad het dweilorkest Toet- en Bloaslust op langzamerhand stroomden de horecabedrijven vol. Er zijn dan wel coronamaatregelen, maar het lijkt erop dat iedereen blij is dat de activiteiten toch kunnen doorgaan.

Programma maandag

Het programma voor maandag 8 novemer, Ganzenmarkt, ziet er als volgt uit:

vanaf 8.00 uur, jaarmarkt/braderie rond het Kasteel

10.15 uur, kandidaten voor Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister Ganzenhoedster gaan naar de Markt vanaf de Sallandsestraat, Bentheimerstraat en Friesestraat, aankomst bij het podium en jurering

11.15 uur, korte toespraken voorzitter Henri van Ringen van Stichting Ganzenmarkt en burgemeester Renze Bergsma. Aansluitend bekendmaking winnaars

14.30 uur, kandidaten voor Mini-Miss Ganzenhoedster gaan naar de Markt vanaf de Sallandsestraat, Bentheimerstraat en Friesestraat, aankomst bij het podium en jurering

15.15 uur, korte toespraken voorzitter Henri van Ringen van Stichting Ganzenmarkt en burgemeester Renze Bergsma. Aansluitend bekendmaking winnaar.

Horeca

In de horecabedrijven zal het ongetwijfeld weer druk zijn. Café Oale Jan heeft vanaf 12.00 uur de dj’s Peter Hermans en Jan Appel in huis. In hotel-restaurant speelt Piano Housen vanaf 16.00 uur. In Marktzicht zorgen de dj’s Jeroen en Robert vanaf 14.00 uur voor de muziek. Vancouver is maandag vanaf 11.00 uur. Vanaf 14.00 uur zorgt dj Hermen voor een party, bovendien is er een mystery guest. Rembrandt heeft de Buurman en Buurman Show te gast.

De horecabedrijven gaan om 0.00 uur dicht. Ook zijn de andere horecabedrijven De Heeren van Coevorden, Candia, De Huuskamer en Ons Café geopend.

Toegang en testen

De gemeente stelde het hele weekend al bandjes beschikbaar voor de horeca en de kermis op vertoon van een coronatoegangsbewijs en een legitimatiebewijs in de vorm van een ID-kaart, paspoort of rijbewijs. De loketten bij de parkeerplaats op de Weeshuisweide zijn op Ganzenmarkt geopend van 9.00 tot 21.00 uur. Boven worden er alcoholbandjes uitgedeeld aan jongeren van 18+ als er twijfel is over de leeftijd.

Wie niet is gevaccineerd, kan zich laten testen aan de Bentheimerstraat 13. Het bedrijf IVM, instituut voor Veiligheid & Milieu, zorgt voor deze testlocatie, op Ganzenmarkt geopend van 14.00 tot 18.00 uur. Na twintig minuten is de uitslag van de test bekend. Als die negatief is, krijgen de mensen ter plekke een bandje voor die dag.