Sinds begin dit jaar zet de gemeente Coevorden zich in om de aantrekkelijkheid van het wandelen te vergroten. Op de website www.welkomincoevorden.nl staan diverse wandelroutes en de gemeente plaatste bankjes langs het Drenthepad, dat ook door de gemeente Coevorden voert. Jos Kasten van Toeristisch-Recreatief Coevorden: “Je kunt eenvoudig zien welke wandeling het dichtst bij jouw locatie is. Ook hebben we een papieren startpuntenkaart gemaakt. Deze is gratis te verkrijgen bij de Tourist Info-kantoren.”

In ‘t Veurhuus in Sleen werden de vrijwilligers, betrokken bij de wandelroutes, in het zonnetje gezet. Wethouder Erik Holties, met onder andere recreatie en toerisme in zijn portefeuille, opende de bijeenkomst: “De gemeente Coevorden is niet alleen een uitstekende fietsgemeente, je kunt er ook fantastisch wandelen! We beschikken over veel prachtige wandelroutes, mede dankzij de inzet van enthousiaste lokale vrijwilligers. In 2022 kwam daar een parel bij, het unieke Cultuurpad. Bovendien was Coevorden vorig jaar één van de eerste gemeente waar we samen met het Recreatieschap en provincie Drenthe het wandelknooppuntennetwerk hebben uitgerold. We zijn van mening dat er nog meer uit te halen valt, daar zijn wij begin van dit jaar actief mee aan de slag gegaan.’’

Een ander belangrijk onderdeel richt zich op de aandacht voor langeafstandswandelingen. Holties: “We willen ondernemers stimuleren om meer te doen met het goud dat we in handen hebben, zoals het Pieterpad, het Drenthepad en ons eigen Cultuurpad. Samen met ondernemers wordt gekeken naar de behoeften van wandelaars en hoe hierop ingespeeld kan worden.” Daarnaast zijn in het kader van het project ‘Van Gogh in Drenthe’ nieuwe wandelingen rondom Zweeloo gelanceerd, die nu al enorm populair zijn.

Hoofdfoto: Wethouder Erik Holties en een aantal personen, die zich inzetten voor het wandeltoerisme in Coevorden (foto: Marcel J. de Jong).