Coevorden – De Coevorden Co-Helpers hebben voor zondag 11 april ‘t Lekkere Lenteloopje op het programma staan.

De groep Coevorden Co-Helpers is ontstaan in het begin van de coronacrisis op initiatief van Simone Kempees. Meteen sloten tientallen vrijwilligers zich aan om boodschappen te doen, een praatje te maken of om andere activiteiten te ontplooien. Ook na de coronacrisis blijft de groep actief om eenzaamheid te bestrijden.

Er werden al diverse succesvolle acties gehouden, zoals de actie kerstbakjes. De vraag was “Hoe krijgen we het thema eenzaamheid onder de aandacht én hoe krijgen we mensen in beweging?” Dat resulteerde in ‘t Lekkere Lenteloopje, waarbij je je vader, moeder, opa en/of oma meeneemt. Je kunt ook met je familieleden meedoen mits zij uit één huishouden komen.

De gemeente Coevorden was meteen enthousiast en dacht mee over de richtlijnen en de maatregelen.

‘t Lekkere Lenteloopje wordt zondag 11 april tussen 10.00 en 16.00 uur gehouden. Er wordt dan een heerlijke wandeling van 2,5 of 5 kilometer gehouden door de stad Coevorden met lekkere versnaperingen onderweg. De routes zijn rolstoelvriendelijk.

Buurtsportcoaches

Nieuw is, dat de Buurtsportcoaches Gezond Coevorden medewerking verlenen. Omdat er veel gezinnen met kinderen meedoen, zullen zij iets leuks verzinnen voor onderweg voor de jongere wandelaars!

Aanmelding

Aanmelding is een vereiste in verband met de geldende maatregelen. Dit kan tot vrijdag 9 april 20;00 uur door een mailtje te sturen naar coevordencohelpers@gmail.com of een privébericht te sturen naar de Facebookpagina van Coevorden Co-Helpers. Vermeld hierbij je naam, hoe laat je wilt starten en met hoeveel personen je gaat lopen. Later volgt meer informatie over het startpunt. De route krijg je bij de start.

Oproep

Stadscafé Vancouver sluit in ieder geval aan bij het initiatief en zorgt voor wat lekkers. Coevorden Co-Helpers willen ondernemers, (sport)verenigingen en vrijwilligers betrekken bij het initiatief. Leuke ideeën zijn welkom. Horecabedrijven kunnen zich net als Stadscafé Vancouver aansluiten door zich te melden via coevordencohelpers@gmail.com of de Facebookpagina.