Regio – De provincie Drenthe draagt 100.000 euro bij aan de uitvoering van ‘Plan Boom’. De komende vier jaar planten Natuur en Milieufederatie Drenthe, Landschapsbeheer Drenthe en vrijwilligers onder de noemer ‘Plan Boom’ 500.000 tot 1 miljoen bomen in Drenthe: in dorpen en steden, het landschap, op bedrijventerreinen en landgoederen. Zo wordt de directe leefomgeving van Drentse inwoners mooier, frisser en gezonder en wordt CO2 vastgelegd.

De initiatiefnemers van Plan Boom richten zich in eerste instantie op Drentse particulieren die graag bomen of bos willen planten op hun eigen terrein. Op deze manier wordt CO2 vastgelegd en wordt door de organisatie en deelnemers een bijdrage geleverd aan de biodiversiteit, landschap en leefbaarheid aan Drenthe. Met de bijdrage van de provincie Drenthe kunnen vijftien projecten ondersteund worden.

Het initiatief van Plan Boom sluit aan bij de Drentse bomen- en bossenstrategie waar de provincie Drenthe op dit moment aan werkt samen met terreinbeheerders en andere partners om Drentse bossen sterker te maken en nieuwe bomen en bossen aan te planten.

Gedeputeerde Henk Jumelet: “Wij willen het Drentse bos goed doorgeven aan de toekomstige generaties, zodat ook zij kunnen beschikken over waardevolle bossen met verschillende functies. Denk aan recreatie en klimaatdoelen. In Drenthe willen we ook aandacht voor het planten van bomen in steden en wijken, want wie wil nou niet een mooi bos dicht in de buurt van zijn stad of dorp, of nieuwe bomen in de eigen straat of wijk? We brengen de mensen graag naar de bossen, maar ook de bomen naar de mensen. Daar draagt dit initiatief ‘Plan Boom’ goed aan bij.”

Kijk voor meer informatie op Plan Boom – NMF Drenthe.