Coevorden – Het centrum van Coevorden stond vandaag, zaterdag 12 oktober, in het teken van de campagne Brandveilig Leven. Bezoekers konden informatie krijgen over het verkleinen van het risico van brand.

De aanleiding van de voorlichtingscampagne zijn twee grote woningbranden in het afgelopen jaar in de binnenstad van Coevorden. In het centrum is de kans op het overslaan van een brand groot.

Burgemeester Renze Bergsma gaf samen met de brandweer het startsein door de eerste flyers met tips over brandveilig wonen en Meld Misdaad Anoniem te overhandigen aan Albert en Ria Eising in de Friesestraat. Zij wonen tegenover het pand waar vorig jaar brand uitbrak door de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Daarnaast werden folders huis aan huis verspreid in de Bentheimerstraat, Friesestraat en Sallandsestraat.

Er werd voorlichting gegeven over onder meer brandveilig leven, veilig accu’s opladen en Meld Misdaad Anoniem. De brandweer was er met een ladderwagen, waterwagen en tankspuitauto. Ook de jeugdbrandweer was present.