Regio – In Drenthe zijn er sinds maandag zes nieuwe vastgestelde besmettingen. Het totaal komt nu op 325.

In Nederland waren er het afgelopen etmaal 210 meldingen van patiënten, die in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Het totaal staat nu op 8.939.

Er zijn 122 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Het totaal aantal overledenen komt daarmee op 2.945.

Het aantal positief geteste personen is nu 27.419 en dat is 868 meer dan maandag.

Omdat niet alle mogelijk besmette mensen getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

De ontwikkelingen van COVID-19 zijn te zien op deze pagina. Een compleet beeld van alle cijfers is te bekijken via deze link.

Meer testen

Er wordt sinds 6 april meer getest. De uitbreiding van het testen is bedoeld voor patiënten met een hoog risico op ernstig verloop van een coronavirusinfectie en zorgmedewerkers ook buiten het ziekenhuis. Bijvoorbeeld huisartsen, verpleeghuismedewerkers, medewerkers gehandicaptenzorg en thuiszorgmedewerkers die klachten hebben. Voor 28 procent van de bij het RIVM gemelde bevestigde COVID-19 patiënten is bekend dat zij in de zorg werken.