Sleen – In de Dorpskerk in Sleen vindt zaterdag 30 september het concert ‘Cathedral Music’ plaats. Het koor Dutch Choral Singers onder leiding van Henk de Vries en organist Eeuwe Zijlstra verzorgen het concert, dat om 20.00 uur begint. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Het gaat om Engelse koormuziek die ditmaal niet in de York Minster, maar in Sleen ten gehore wordt gebracht. Onder meer is Psalms, Hymns & Anthems van Rutter en Stanford te horen. Dat wordt gezongen door een van de beste Noord-Nederlandse koren Dutch Choral Singers. De leden zijn gekleed in Engelse koormantels. Er wordt vier- en vijfstemmig gezongen en soms -afwisselend in twee koren- achtstemmig. De zangers worden begeleid op piano en orgel, maar zingt ook a capella.

De koormuziek wordt afgewisseld met orgelmuziek van de bovenste plank door organist Eeuwe Zijlstra. Hij behoort tot de toporganisten in Nederland.

De organisatie van dit concert is handen van Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld. Een toegangskaart kost 15 euro. Zie kunnen worden besteld via zuidenveldcultureel@gmail.com. Voor meer informatie: Thomas Hendriksen, 06-53202625. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten en een drankje te nuttigen in de voorhal van de kerk.