Coevorden – De Buitenvreeschool maakt groei door: de openbare basisschool aan de Van Pallandtlaan kon onlangs de tweehonderdste leerling inschrijven. Dat was Mette Blanken en zij werd donderdag in het zonnetje gezet. Met een hilarische sketch van twee leerkrachten werd Mette Blanken als tweehonderdste leerling in het zonnetje gezet. Alle leerlingen kregen als aandenken een sleutelhanger.

De feestelijke gebeurtenis werd gekoppeld aan de afsluiting van de thema’s ‘Weer en klimaat’, ‘Nederland wordt Nederland’ en ‘Actieve planeet’. Bijna tien jaar geleden is de school gestart met het IPC (International Primary Curriculum). Dat is een onderwijspakket voor vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en natuuronderwijs. Daarnaast werkt de school ook aan creatieve vakken als kunst, muziek en drama. Coördinator is San Kroezen: “Tijdens de lessen staan de leerdoelen centraal. Elk jaar werken de kinderen aan diverse thema’s die een paar weken centraal staan. Per thema komen allerlei vakgebieden aan bod. Door de onderwerpen leren de leerlingen te kijken naar de wereld, zowel dichtbij als verder weg. Het helpt mee om hen (wereld)burger te laten zijn.”

Om de opdrachten nog beter te kunnen uitvoeren, beschikt de school sinds kort ook over een speciaal IPC-lokaal. “In dit lokaal is ruimte om te tekenen en te schilderen, maar ook voor houtbewerking, solderen en weven. We proberen veel verschillende technieken aan te bieden. Op deze manier willen we de leerlingen hun talenten laten ontdekken.”

Foto: Onderwijsstichting Arcade – Gerjo Stegeman.