Coevorden – Ondanks de aanhoudende regen was het druk bij de intocht van Sinterklaas en zo’n 125 Pieten en de daaropvolgende rijtoer.

Havenvereniging Coevorden had de hele vloot ingezet om het grote gezelschap te vervoeren. Rond twee uur kwamen de boten in zicht, maar op welke boot zat Sinterklaas nou? De presentatie was in handen van Maikel Owen uit Veendam, die lichtelijk in paniek raakte. Maar het kwam allemaal goed. De Sint zette voet aan wal, waar hij werd verwelkomd door burgemeester Renze Bergsma.

Tevoren bracht blaaskapel De Bergvennenkapel uit Lattrop de stemming erin. Na een welkomstdans van de Danspieten van In2Dance en een dans van het Twirlteam Dynamix ging de rijtoer van start, waaraan ook het Reünie-Orkest Artillerie, het Pietenorkest van Excelsior uit Oosterhesselen en de Schutterij van Koeverden medewerking verleenden. Natuurlijk waren ook Miss Ganzenhoedster Lexi Dost, Mini-Miss Ganzenhoedster Sara Kosse en Mini-Mister Ganzenhoeder Niek Huisma van de partij, zij zaten in een fraaie oldtimer-Citroën. De Sint en de burgemeester werden vervoerd in een prachtige koets. Het Rode Kruis was aanwezig en natuurlijk waren ook de onmisbare verkeersregelaars present. De Pieten voorzagen de kinderen natuurlijk graag van pepernoten.