Regio – Vandaag, woensdag 17 maart, start het broedseizoen, de periode waarin dieren een plek zoeken om te nestelen, te broeden en te baren. Bovendien vormen de planten en bomen nu knoppen. Waterschap Vechtstromen verzoekt iedereen daarmee rekening te houden.

“Blijf, net als in de bossen en op de heide, ook langs onze beken en rivieren op de wandelpaden. Houd uw hond aan de lijn en neem uw afval mee naar huis om schade aan de natuur te voorkomen”, is de oproep van het waterschap.

Wie een stapje extra wil doen, kan meedoen aan de Landelijke Opschoondag of de Opschoondag in het Bargerveen op zaterdag 20 maart of de komende tijd een opschoonommetje doen om het afval mee te nemen en het thuis in de afvalbak te gooien.

Ook het waterschap is zich aan het voorbereiden op het nieuwe groeiseizoen. De maaiwerkzaamheden starten op 1 mei. Inmiddels is het waterschap druk met het inventariseren met welke broedende vogels, schuilende dieren en andere natuur rekening moet worden gehouden. Dat gebeurt samen met bijvoorbeeld weidevogelgroepen. Meer informatie staat op de website van het waterschap.

Foto: Waterschap Vechtstromen.