Coevorden – De Brandweerpost Coevorden houdt zaterdag 7 september van 10.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse open dag in en rond de brandweerpost aan de Hulsvoorderdijk.

De Brandweer Coevorden maakt alweer vijf jaar onderdeel uit van de Veiligheidsregio Drenthe, die als gemeenschappelijke regeling de brandweertaken van de twaalf gemeenten binnen de provincie Drenthe organiseert.

De dertig vrijwilligers van de brandweer in Coevorden zijn dag en nacht beschikbaar om de brandweerzorg in het werkgebied te waarborgen. Daarnaast is er een jeugdbrandweerkorps, die worden voorbereid op een opleiding. De Brandweerpost Coevorden wordt ongeveer 145 maal per jaar uit voor brandbestrijding, technische hulpverlening, incidenten met gevaarlijke stoffen en bestrijding van waterongevallen.

Demonstraties

Tijdens de open dag toont de brandweer taken en geeft daarbij uitleg. Ook zijn er demonstraties en activiteiten, waaraan bezoekers kunnen deelnemen. Er worden demonstraties gegeven van brandbestrijding door IVM Coevorden (Instituut voor Veiligheid & Milieu), verkeersongevallen en dode hoek bij vrachtverkeer, waterongevallen waarbij ook de Reddingsbrigade Zuidoost-Drenthe aanwezig is en technische hulpverlening. Ook worden voorbeelden gegeven van grensoverschrijdende samenwerking met Freiwillige Feuerwehr Emlichheim en Laar en staan er informatiestands over de inzet van de brandweervrijwilligers.

Voor jeugd is er een waterspel, de kinderen kunnen branden blussen en de jeugdbrandweer geeft demonstraties. Verder kunnen kinderen zich laten schminken en er staat een springkussen klaar.

Het verzoek is om zoveel mogelijk per fiets of lopend naar het terrein te komen uit het oogpunt van veiligheid.