Coevorden – In het centrum van Coevorden wordt op zaterdag 4 en zondag 5 september een braderie gehouden. Bovendien is het 5 september koopzondag.

De braderie wordt gehouden op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Er komen kramen op de Markt en in de Friesestraat en Bentheimerstraat van zowel marktkooplieden als lokale ondernemers. De koopzondag is van 13.00 tot 17.00 uur. Dan zijn ook timecruisers te zien in het centrum. De timecruisers waren eerst onderdeel van een festival op de Weeshuisweide, maar dat kon vanwege corona niet doorgaan. Centrummanagement Coevorden heeft dat onderdeel overgenomen.

Verschil

Op de vraag waarom de Kasteelmarkten en Piekiesmarkt niet mogelijk waren en deze braderie wel kan plaatsvinden, zegt activiteitencoördinator Willem de Bie: “Die markten waren veel omvangrijker en bovendien was de kermis onderdeel van de Piekiesmarkt. De gemeente is nu wat soepeler omgegaan met de aanvraag. Wel is er een verplichte looproute, worden mensen via de geluidsinstallatie opgeroepen om anderhalve meter afstand van elkaar te houden en hangen er spandoeken om de mensen daarop te attenderen.”