Coevorden – De officiële opening van het zwemseizoen van Bosbad Zwinderen vond vrijdagavond plaats. Voorzitter Erik Lanting van Stichting Bosbad Zwinderen heette de vele aanwezigen welkom, onder wie burgemeester Renze Bergsma, raadsleden en vele vrijwilligers, en blikte kort terug op de coronatijd. “Het waren een paar moeilijke jaren, maar dankzij diverse subsidies hebben we het gered.”

In de afgelopen periode zijn kitwerkzaamheden uitgevoerd en werd een lekkage in een bad verholpen. De baden 1, 2 en 3 worden nu gasloos verwarmd door aanschaf van een warmtepomp. “Ook voor bad 4”, aldus Lanting, “is het de bedoeling om een warmtepomp aan te schaffen, maar het is wel een energieslurper. Gelukkig hebben we voor de stijging van de gasprijzen een contract voor twee jaar kunnen afsluiten.” De laatste jaren is overigens al veel aan verduurzaming gedaan.

Lanting meldde, dat er de website www.bosbad-zwinderen.nl geheel vernieuwd is.

Groenploeg

In zijn openingswoord vroeg hij een applaus voor de groenploeg die zich bijzonder heeft ingespannen. Natuurlijk gaven de toehoorders gehoor aan deze oproep. Lanting overhandigde een bloemetje aan Jaap Kiers. Hij was vele jaren de drijvende kracht achter de groenploeg en doet nu een stapje terug.

Op zaterdag 23 april werd door de drie buitenbaden in de gemeente, naast Bosbad Zwinderen zijn dat Bosbad Noord-Sleen en Zwembad Zweeloo, Blue Saturday gehouden. Op die dag konden abonnementen tegen gereduceerd tarief worden aangeschaft. “Die actie is een groot succes geworden. Alle drie baden hebben hun doelstelling behaald”, aldus een tevreden Lanting.

Het zwembadbestuur moest op zoek naar drie nieuwe badjuffen en dat is gelukt. Verheugd was hij om te kunnen melden, dat het schoolzwemmen in de buitenbaden weer wordt opgepakt in samenwerking met de buurtsportcoaches.

Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje en kon het zwembad worden bekeken.

Bosbad Zwinderen bestaat al sinds 1966 en was destijds in handen van de voormalige gemeente Oosterhesselen. Later, inmiddels 28 jaar geleden, nam Stichting Bosbad Zwinderen het zwembad over.

Vandaag, zaterdag 30 april, ging het zwembad open voor bezoekers. De openingstijden zijn hier te vinden.