Coevorden – In Café Lootuinen wordt vandaag en morgen een biljarttoernooi gehouden. Elk jaar voor Ganzenmarkt was er zo’n toernooi, maar de laatste keren kon dat vanwege corona niet doorgaan. Daarom wordt dit Ganzentoernooi nu gehouden. Het is ook de komende jaren de bedoeling om dit toernooi in deze periode op touw te zetten.

De afgelopen weken waren er reeds voorrondes, waaruit de zestien beste biljarters naar voren kwamen. Zij strijden dit weekend om de hoogste eer. De beste biljarters ontvangt een Gouden Gansje. Er doen biljarters uit het noorden des lands mee.

Burgemeester Renze Bergsma, vergezeld door dochter Livvy, bedankte de organisatie om het toernooi te mogen openen. “Het is de eerste keer, dat ik dit bij een sportvereniging in de gemeente mag doen. Ik wens iedereen veel succes, maar”, grapte hij, “de deelnemers uit de gemeente Coevorden net iets meer.” Bergsma mocht de afstoot doen en concentreerde zich. Hij deed de afstoot, hij was er zelf door verrast, op voortreffelijke wijze.

Het Ganzentoernooi bestaat al zeker 35 jaar en werd vroeger in De Poort gehouden. Sinds een jaar of acht vindt het toernooi in Café Lootuinen plaats.