Regio – “De coronacrisis beheerst op dit moment het hele maatschappelijke, zakelijke en culturele leven. En niemand weet hoe lang het duurt voordat we het ‘normale leven’ weer kunnen oppakken. Onder deze onzekerheid gaat ook de organisatie van het Zuidenveldevenement gebukt”, zo staat op de website van Zuidenveld.

Schoonebeek is ditmaal het toneel voor het jaarlijkse festijn, dat op de agenda staat voor 8 tot en met 12 juli. “Het is twijfelachtig of de inmiddels voor een belangrijk deel stilgelegde voorbereidingen op korte termijn kunnen en mogen worden hervat. En of er dan nog voldoende tijd is om alles op tijd klaar te hebben. Maar, we geven de moed en het vertrouwen op dit moment nog niet op”, aldus voorzitter Grietje Naber van Tentoonstellingsvereniging Zuidenveld en voorzitter Harrie Timmerman van Stichting Zuidenveld Zweeloo.

“Zowel de Tentoonstellingsvereniging als de Stichting Zuidenveld Schoonebeek vinden het nog net te vroeg om de knoop nu door te hakken. Wij vragen dus nog even geduld. Medio april hopen wij een weloverwogen en voor iedereen begrijpelijke beslissing te kunnen nemen. Leidraad zal daarbij met name de adviezen van de regering en het RIVM zijn. U hoort nader van ons.”