Zwinderen – Bosbad Zwinderen heeft sinds vanochtend negen nieuwe toezichthouders. Zij sloten hun opleiding af met een examen en slaagden allemaal! Vijf toezichthouders die vorig jaar hun certificering haalden, sloten aan voor de jaarlijkse herhaling.

Naast de veertien kandidaten van Bosbad Zwinderen slaagden ook vijf toezichthouders van andere zwembaden vanochtend in Zwinderen voor hun examen.

Lifeguard

De beroepsopleiding ‘Lifeguard Zwembad’ zoals deze officieel heet, wordt aangeboden door de Nationale Raad Zwemveiligheid, in samenwerking met de Reddingsbrigade Nederland. In de opleiding leren de cursisten onder andere zwemmend redden en waarop ze moeten letten in en rondom de baden.

Blij

Voorzitter Erik Lanting van Bosbad Zwinderen is blij met de nieuwe aanwas. “Je hebt in zo’n zomerseizoen heel wat uren te vullen. Het vinden van badpersoneel is moeilijk. Heel mooi om te zien dat we in onze eigen omgeving enthousiastelingen hebben gevonden die de opleiding wilden doen.”

Zweminstructeurs

Ook zweminstructeurs zijn moeilijk te vinden voor zwembaden die alleen in de zomer open zijn. Lanting: “Ben of ken je iemand die zweminstructeur is en wel bij ons aan de slag wil, of wil je de opleiding doen, meld je dan vooral bij ons!”

Foto: hoofdbadmeester Mirthe met de geslaagde toezichthouders.