Coevorden/Pesse – Raptim reisde zondagmiddag af naar Pesse voor een zeer belangrijk duel. Met een voorsprong van zeven punten trad koploper Raptim namelijk aan tegen nummer 2 SV Pesse, een echte topper dus. Helaas kwamen de vele meegereisde Raptim-supporters bedrogen uit. In de strijd om het kampioenschap werd het 1-0 en bleven de drie punten in Pesse.

Raptim begon heel redelijk aan de wedstrijd. Al snel kreeg Stan Meppelink een grote kans op de openingstreffer, maar de Pesse-doelman redde op het nippertje. Raptim bleef een behoorlijk veldoverwicht houden, maar tot echte kansen leidde dit niet. Daarin speelde ook de scheidsrechter een belangrijke rol, want veel te vaak legde hij het spel onnodig stil voor vermeende overtredingen.

De tweede helft begon met twee ongewijzigde teams en heel erg rommelig. De doelman van Pesse speelde nu een belangrijke rol. Eerst stopte hij knap een vrije trap van Frank Ambergen en later werd ook een vrije trap van Julian Ekkelenkamp zijn prooi. Raptim-trainer Bert Doldersum probeerde met enkele wisselingen de overwinning te forceren, maar al met al zette dat te weinig zoden aan de dijk. Verder werd nog een doelpunt van Raptim afgekeurd, nadat de grensrechter buitenspel constateerde. Hij was waarschijnlijk de enige op het hele sportpark.

Even daarna kreeg Raptim het deksel op de neus na balverlies op het middenveld. Marco Hartman profiteerde hiervan en hij zette Pesse op een 1-0 voorsprong in de 77e minuut. De Coevordenaren waren niet in staat de achterstand weg te werken en zagen dus de voorsprong in de stand op de Pessenaren slinken tot 4 punten.

Zondag aanstaande is Raptim vrij. Op maandag 1 april, Tweede Paasdag, speelt Raptim uit tegen Schoonebeek.

Verslag: Jan Ambergen

Foto’s: Patrick de Groot