Emmen – Ook komend seizoen staat Jeroen Veldmate bij FC Emmen onder contract. De 33-jarige centrale verdediger tekende een contract voor één seizoen op De Oude Meerdijk. Veldmate is bezig aan zijn tweede periode bij de club. Hij kwam in 2017 voor het eerst naar FC Emmen en behaalde dat seizoen meteen promotie naar de eredivisie. Hij ging echter niet met de Drentse club de eredivisie in, want hij vertrok voor drie seizoenen naar Go Ahead Eagles.

In zijn derde seizoen bij de Deventenaren promoveerde hij naar de eredivisie, al keerde Veldmate zelf in de zomer van 2021 terug naar FC Emmen. Ook bij de rood-witten promoveerde hij naar de eredivisie en zo promoveerde hij in vijf seizoenen driemaal naar het hoogste niveau. In totaal heeft Veldmate tot dusver 73 wedstrijden voor FC Emmen achter zijn naam staan. Het afgelopen seizoen was hij als aanvoerder een vaste waarde achterin bij de Drentse club, die kampioen werd in de Keuken Kampioen Divisie. In Nederland droeg hij naast de shirts van FC Emmen en Go Ahead Eagles ook de kleuren van FC Groningen, Helmond Sport, Sparta Rotterdam en Heracles Almelo. Van 2015 tot 2017 speelde hij bij Viborg FF in Denemarken.

Veldmate: “Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij FC Emmen. Het afgelopen seizoen hebben we met een leuke spelersgroep uitstekend gepresteerd. Nu kijk ik ernaar uit om samen de eredivisie in te gaan.”

Foto: Cor Lasker Fotografie