Aalden – Claudia Stinne uit Aalden bracht in 2023 het boek ‘Reizend het jaar door’ uit. Op dit moment zijn de stemrondes voor de publieksprijzen van de Indie Awards, het boek van Claudia is in meer rubrieken genomineerd. Bij deze jaarlijkse boekenprijs -voor Nederlandstalige schrijvers die zelf hun boeken uitgeven- worden zowel juryprijzen als publieksprijzen uitgereikt.

“Na het uitgeven van mijn debuutroman ‘Een leven op wielen’ was ik toe aan een luchtiger boek”, aldus Claudia Stinne. “Zowel in onderwerp als qua formaat is mijn debuut ‘zware kost’. Daarom koos ik dit keer voor lekkere feelgoodverhalen over reizen. De bundel ‘Reizend het jaar’ door bestaat uit vier seizoensnovelles. In het lenteverhaal ‘De backpacker’ gaat een kersvers stel te voet op reis van Groningen naar Zuid-Frankrijk. Tijdens deze reis leren de geliefden elkaar én zichzelf beter kennen. Het zomerverhaal ‘Stalperikelen’ neemt je mee naar een handelsstal in Duitsland waar Annelies niet alles aantreft wat ze had gedroomd. De twee vriendinnen van het herfstverhaal blijken tijdens hun fietsreis door Californië minder met elkaar gemeen hebben dan ze aanvankelijk dachten. Hun heuvelige tocht gaat letterlijk en figuurlijk ‘Van dal tot dal’. In het afsluitende winterverhaal ‘Op glad ijs’ verruilt Linda haar ski’s voor haar schaatsen, komt ze de knappe Thomas tegen en verandert haar hele vakantie. Uniek aan deze bundel is dat er telkens een persoon terugkomt in het volgende verhaal. Zo nemen de personages je mee het jaar door en kom je ook in het laatste verhaal weer bekenden uit de eerste novelle tegen. Het boek is inmiddels in de collectie opgenomen door de bibliotheek en de eerste druk is reeds uitverkocht.”

Stemmen

Voor de publieksprijzen kunnen mensen de hele maand maart hun stem uitbrengen via de site van de Indie Awards. Natuurlijk hoopt Claudia Stinne dat mensen dat massaal zullen stemmen. Stemmen kan via deze link. De Indie Awards worden op 8 juni uitgereikt in Utrecht. Meer informatie staat op www.theindieawards.nl.