Coevorden – Alfred Gossen nam woensdagavond na tien jaar penningmeesterschap afscheid van het bestuur van Theater Hofpoort, Stichting Cultuurpodium Coevorden.

Hij kreeg uit handen van theaterdirecteur Saskia Kluwen de Hofpoortspeld. Deze speld wordt uitgereikt aan degenen, die veel voor de ontwikkeling van het Coevorder theater  hebben betekend.

In 2015 ontving Jan Kroesen (oud-directeur theater De Voorveghter) deze onderscheiding en in 2018 kreeg vormgever Rob Buschman uit Gees de speld, gemaakt door edelsmid Joke Holwarda uit Aalden.

Bij het afscheid van Alfred Gossen spraken bestuursvoorzitter Ruud Nijland en theaterdirecteur Saskia Kluwen vol lof over zijn enorme inzet, passie en belangrijke rol binnen het bestuur.

Normaal gesproken zou de speld uitgereikt zijn tijdens de seizoenspresentatie in mei dit jaar, maar gezien de huidige omstandigheden werd gekozen voor een kleine bijeenkomst met de bestuursleden tijdens de laatste vergadering van dit seizoen.

In Hofpoort Incluis werd Alfred verrast met een filmpje van Saskia van Zutphen en Paulette Willemse van Vuile Huichelaar. Zij lieten weten Alfred enorm te gaan missen als toegewijde kracht en dat zij bij een volgend optreden weer hopen de bloemen uit handen van Alfred te mogen ontvangen, zoals dat al jaren het geval is.

Het bestuur van Stichting Cultuurpodium Coevorden bestaat momenteel uit Ruud Nijland, Meta Kasperts, Ageeth Kranenborg en er is een kandidaat op het oog voor de rol van penningmeester.

Foto: Theater Hofpoort. Onderstaand het filmpje, afkomstig van de dames van Vuile Huichelaar.