Coevorden – Bo K, een artieste uit Coevorden, maakte in haar thuisstudio popmuziek in samenwerking met de Noorse multiplatinumproducer Martin Kleveland. Gisteren, vrijdag 12 november, is haar derde single ‘Can I meet you on the moon’ uitgebracht. De track reisde de afgelopen maand via internet heen en weer tussen Coevorden en Oslo: een bijzondere samenwerking voor de totstandkoming.

“Na jaren in bandjes en projecten gezongen te hebben, besloot ik begin 2020 om te proberen eigen liedjes te schrijven”, aldus de zangeres, in het dagelijks leven Coby Kuijpers. Via internet kwam Bo in aanraking met Martin Kleveland. “Zijn beats spraken me aan, en ik nam contact op.”

Toen bleek dat Martin K (artiestennaam) geen kleintje was: deze Noorse producer is een topproducer die heeft gewerkt met onder andere Jessie J, Sugababes, Lionel Richie, Jaap Reesema (Jake Reese), Sophie Ellis-Bextor en Super Junior. Al met al is hij goed voor al meer dan 500 miljoen streams op Spotify en YouTube.

Kleveland stelde voor om naar Coevorden te komen om samen liedjes te schrijven. “Begin september kwam hij naar Coevorden. Binnen vier dagen waren twee volledige popsongs gemaakt. Het was heel inspirerend om met zo’n muzikaal genie te werken. Het werktempo lag superhoog.”

En het resultaat mag er zijn: ‘Can I meet you on the moon’ is een popsong in de lijn van Katy Perry. “We hebben flink uitgepakt tijdens de opnames, want je maakt maar één keer een eerste indruk. Het nummer gaat over dat liefde je kan brengen op plekken die je verbeelding te boven gaan”, aldus Bo. Het lied pakt metaforen uit de ruimtevaart en wordt voortgedreven door een stuwende beat, heldere vocalen en sprankelende tonen.

De single is gratis te beluisteren op Spotify via deze link en alle andere digitale platformen.