Gees – De zomerexpositie van BIG Art & Garden in Gees zit er alweer bijna op, de laatste dag is zondag 6 oktober. Na de opening in april door de nieuwe eigenaren, broer en zus Erik en Esther Dokter, hebben de bezoekers gedurende vijf maanden kunnen genieten van de kunst, de tuin en de horeca.

Op zondag 6 oktober zijn diverse kunstenaars aanwezig. Veel werken zijn dan voor het laatst te zien in de tuin, maar er komen ook weer nieuwe kunstwerken. De dag heeft een feestelijk tintje.

Hele jaar open

Nieuw is dat de tuin het hele jaar open blijft. Wel is BIG Art & Garden gesloten van maandag 7 tot en met zaterdag 19 oktober om de zomerexpositie af te bouwen, de keramiekexpositie op te bouwen en aanpassingen in de tuin te doen.

De ambitie is om elk jaar in de galerie vijf exposities te organiseren, per expositie wordt bekeken welke rol de tuin daarin krijgt. Wel staat er minder kunst in herfst en winter en de kunstwerken staan vooral langs de paden en de hoger gelegen plekken zodat deze werken ook bij minder goed weer te bekijken zijn. Er zullen momenten zijn dat delen van de tuin worden afgesloten om de grassen en tuinen te beschermen tegen te veel schade door combinatie van nattigheid en voetstappen.

Tussen de wisseling van de exposities is BIG Art & Garden een of twee weken gesloten. Het is daarom van belang om de website en de sociale media in de gaten te houden.

Nieuwe expositie

De nieuwe keramiektentoonstelling start op zondag 20 oktober en eindigt zondag 24 november. In de galerie is dan zeer gevarieerd werk te zien van de volgende kunstenaars: Gertjan van der Stelt, Judith de Vries, Marjan de Voogd, Christien Dutoit, Janneke Bruines, Jolanda Verdegaal, Anton van de Water, Beatrice Gunschera, Gerrit Buwalda, Kaat Stieber, Hannelore Houdijk en Marjan Schaap. Er zijn figuratieve mens- en diersculpturen, vazen, objecten, sieraden, schilderijen en artprints.

Het werk van Gertjan van der Stelt (overleden 15 mei 2021) is zelfs museaal te noemen aangezien het ook onderdeel is van de collectie Museum Boijmans van Beuningen.

Openingstijden

Buiten het zomerseizoen zijn de openingstijden vooralsnog hetzelfde: donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs is 7 euro p.p. Van de huidige abonnementhouders wordt het abonnement verlengd tot en met 31 december. Vanaf volgend jaar wordt gewerkt met jaarabonnementen. Zowel de galerie en tuin als de horeca zijn open.