Coevorden – The Lasses (Sophie Janna en Margot Merah) treden zondag 15 januari vanaf 15.00 uur op in De Fabriek aan de Sint Jansstraat van Theater Hofpoort. Zij spelen het programma ‘Ziel van Schotland’.

Ze hadden amper een woord gewisseld toen ze samen tijdens een vrije sessie in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam de show stalen. Inmiddels toeren Sophie Janna en Margot Merah als The Lasses de wereld over en brachten tot nu toe drie albums uit met ijzersterke folk. Meest recente wapenfeit is ‘Undone’ uit 2019, waarop behalve traditionals en covers van onder anderen Natalie Merchant en Sandy Denny een aantal fraaie eigen nummers pronken.

Tijdens dit concert leggen ze de ziel van Schotland bloot en zingen ze de mooiste folksongs, liedjes waarin de woelige geschiedenis en de rijke cultuur van het land voelbaar zijn, over hardwerkende vrouwen in vissersdorpjes, ridders die ten strijde trekken en meisjes die wachten op hun geliefde. Geniet van de loepzuivere stemmenpracht, begeleid door warm gitaar- en ukelelespel, de bijzondere klanken van de shrutibox en de opzwepende percussie van de bodhrán.

Kaarten zijn te bestellen via deze link. De kaartprijs is inclusief aan consumptie met uitzondering van de speciaalbieren. De theaterkassa aan de Sint Jansstraat is elke vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Het theater is op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 0524-820382.

Whiskyproeverij/diner

Na afloop van de voorstelling is er vanaf 17.00 uur in samenwerking met Slijterij Benting en Stadscafé Vancouver een Schotse whiskyproeverij. Naast het proeven en interessante weetjes over de whisky worden bijpassende amuses geserveerd. De kosten zijn 25 euro p.p., inclusief drie whisky’s.

Na afloop dineren in Stadscafé Vancouver is ook mogelijk, waarvoor het café een speciale aanbieding heeft. Reserveren kan via kassa@theaterhofpoort.nl. Betalen kan op de dag zelf ter plekke bij Vancouver.

Foto: tijdens de seizoenspresentatie van Theater Hofpoort gaven The Lasses reeds een voorproefje.