Dalerpeel – In Dalerpeel kunnen kinderen ook op berenjacht. Mensen zetten massaal knuffels voor het raam zodat kinderen tijdens hun wandeling op berenjacht kunnen. Het initiatief is bedacht om kinderen af te leiden in deze coronacrisis.

Wel is het de bedoeling om dit in groepen te doen. Alleen kinderen uit een gezin kunnen, eventueel samen met een ouder, de jacht openen. Denk hierbij aan de regels van het RIVM. Dus houd afstand!

Het is ook niet de bedoeling dat je tijdens het wandelen in de tuinen komt van de woningen. De knuffels zijn altijd te zien vanaf de straat/stoep. Kijk ook goed uit tijdens het oversteken!

Iedereen in de bebouwde kom van Dalerpeel kan meedoen. Zet een knuffel, het hoeft niet per se een beer te zijn, voor het raam van je woning. Elke woning mag in totaal maar twee knuffels plaatsen. Dit kan in de woonkamer, maar het mag ook boven voor het slaapkamerraam, zolang de kinderen de knuffel(s) vanaf de straat/stoep kunnen zien.

Als je de knuffel(s) hebt geplaatst, maak dan een leuke foto van de knuffel(s). Zorg dat er niet te veel aanwijzingen op de foto staan zoals je huisnummer of een persoon.

Meld je daarna, alléén via WhatsApp aan op nummer 06-51333127 en vermeld in de app het volgende: voor- en achternaam, straatnaam + huisnummer en het aantal knuffels dat je voor een raam hebt geplaatst. Stuur ook de foto mee.

Deze wordt dan geplaatst op de Facebookpagina van Dalerpeel en de website.

Kinderen kunnen op de Facebookpagina een deelnameformulier downloaden, uitprinten en meenemen tijdens de wandeling. Kruis op het formulier het aantal knuffels aan. Meedoen is mogelijk tot en met woensdag 1 april 18.00 uur.

Daarna wordt op Facebook en de website bekendgemaakt hoeveel knuffels je had kunnen spotten in Dalerpeel.