Op berenjacht, een jeugdfoto van jezelf op Facebook plaatsen, vermelden in welke landen/steden je bent geweest: het komt allemaal voorbij. Blijkbaar slaat de verveling wat toe. Ja, ook bij mij, want er is niet zoveel te doen. Ik doe wat boodschappen, bel af en toe wat mensen en ik lees wat, dat is het wel zo’n beetje.

Hypes op Facebook

De berenjacht is een ware hype. In sommige gevallen wordt gesproken/geschreven over een coronawandeling, maar dat vind ik wel wat misplaatst. Zo’n berenjacht vind ik best een leuke activiteit, maar het is wel te hopen, dat er geen drommen kinderen door de wijken trekken. Ik heb geen beer, nooit gehad ook. Ik schaf er geen aan, want ik woon op een plek, waar je niet door het raam kunt kijken.

De jeugdfoto’s vind ik wel een aardig idee. Zulke schattige foto’s komen voorbij in en vaak zijn de personen in kwestie duidelijk herkenbaar. Misschien kom ik zelf nog wel met een jeugdfoto, maar die moet ik nog wel opzoeken. Dan het vermelden van de landen en plaatsen waar je bent geweest: ik vind het niet interessant, want wat moet je met die kennis?

Ouderenuurtje

De ouderen hebben een speciaal winkeluurtje bij Albert Heijn. Een sympathiek idee, maar ik zie de senioren nog niet om zes uur uit bed komen om tussen zeven en acht hun boodschappen te doen. Ik kan ernaast zitten, dus ik ben benieuwd hoe dat uitpakt. Is tussen zeven en acht ‘s avonds niet een beter tijdstip?

Uurtje dicht?

Bovendien zou ik het niet zo’n gek idee vinden om halverwege de dag de supermarkten een uur te sluiten, zodat de vakkenvullers hun gang kunnen gaan. Bij een van de supermarkten trof ik een man, die de winkelkarretjes aan het schoonmaken was. Een tijdelijke baan, want normaliter werkt hij bij De Huttenheugte. Dat is een mooi initiatief om toch wat omhanden te hebben.

Fietsers

Ik heb gezien, dat het gros van de mensen in de winkels zich keurig aan de maatregelen houdt. Ik zou nog wel een beroep willen doen op de fietsers. Zaterdag werd ik tweemaal gepasseerd door fietsers, die rakelings langs me heen gingen. Als zij me tegemoet waren gekomen, was ik wel opzij gegaan. Maar deze kwamen van achteren en meenden dat het wel kon.

Horeca

De horeca maakt zware tijden door. De restaurants zijn gesloten. Vele daarvan hebben nu een breng- en haalservice. Maar, zodra iemand van het restaurant verkouden is, is dat voorbij en blijven de bedrijven met lege handen achter.

Talens

Bij de horeca horen ook de hotels, zoals hotel-restaurant Talens. Harry Talens: “De werkzaamheden zijn minimaal. We hebben wel het geluk, dat we nog iets kunnen doen in het hotel. Door de week hebben we wel wat hotelgasten, die in deze regio werken. Zoals de mensen die bezig zijn met de windmolens en van bouwbedrijven. Voor hen zorgen we voor het ontbijt en het diner, natuurlijk met ruime afstand tussen de tafels. In het weekend is het echter niets.”

Eten bezorgen doet Talens niet. “Laten degenen, die dat altijd al doen, dat voortzetten om nog een beetje de kost te kunnen verdienen.”

Harry maakt zich wel zorgen. “Maart zou voor ons een topmaand worden, omdat het toeristenseizoen dan op gang komt. Dat wordt echt een drama, al is ziekte natuurlijk veel erger. We moeten eerst maar afwachten wat de nieuwe maatregelen worden.”

De tijd wordt benut om allerlei werkzaamheden aan het hotel te doen. Zo worden hotelkamers geschilderd en zijn er nog wel meer klusjes.