Leeuwarden/Coevorden – Het bekeravontuur voor Germanicus is na de duidelijke nederlaag in Leeuwarden gestrand in de kwartfinale. Het werd 5-0 in de uitwedstrijd tegen Blauw Wit ‘34. Trainer Jan Wielink kon niet beschikken over aanvoerder Devon Smit, Jarne Pol en Stefan Kikkert. Germanicus werd in Leeuwarden ondersteund door ruim honderd supporters.

In de eerste helft zagen de fel meelevende supporters uit Coevorden een goed meevoetballend Germanicus. Na vijftien minuten kreeg Jessie Rotmensen een grote kans. Hij werd vrijgespeeld door Nance Hoogeveen, maar zijn schot was een prooi voor de keeper van Blauw-Wit. Het eerste wapenfeit van de thuisclub was vijf minuten later, dat schot spatte uiteen op de lat. In de 28ste minuut scoorde Blauw Wit het eerste doelpunt.

De linkerverdediger van Germanicus dacht nog tijd te hebben om rustig de bal te verplaatsen. Vanuit zijn rug pikte de rechteraanvaller van Blauw-Wit de bal op en legde de bal breed op de instormende Floris Boonstra. Het schot in de rechterhoek betekende de voorsprong voor de Leeuwarders. Een minuut later maakten de Coevordenaren bijna de gelijkmaker, een kopbal werd ternauwernood van de doellijn gehaald. In de 41ste minuut kwam de grootste kans voor de Germanen, spits Mainel Kortstam kon de bal vanaf 4 meter vrij inschieten voor de gelijkmaker. Echter, zijn inzet belandde naast het doel.

Met Duca Streuer en Sencer Soy voor Mainel Kortstam en Marc Uninge begon Germanicus met goede moed aan de tweede helft. In de 55ste minuut, na balverlies op het middenveld, kwamen de Blauw Witters in een overtalsituatie, dit werd prima uitgespeeld voor de 2-0. Hierna was het verzet van Germanicus verdwenen. De gastheren konden uitlopen tot de eindstand: 5-0.

Germanicus kan terugkijken op een mooi bekeravontuur. Komende maandag, Tweede Paasdag , spelen de Germanen een competitiewedstrijd tegen Steenwijkerwold. De wedstrijd op De Pampert begint om 14.30 uur. Bij winst komt Germanicus weer op de tweede plaats in de competitie, wat na afloop van de competitie recht geeft op de nacompetitie.