Erm – Eind juni 2019 ging basisschool De Piramide in Erm dicht vanwege te weinig leerlingen. Het pand kwam daarna in de verkoop en werd gekocht door Buursema Bouwbedrijf uit Erm. De inwoners van het dorp kregen een stem in de plannen, die uitmondden in de realisering van appartementen.

Bouwkundig Ontwerp- en Adviesbureau Heijnen uit Dalen maakte de schetsen voor appartementen, waarop inwoners enthousiast reageerden.

Werkzaamheden

De vergunning is aangevraagd en verwacht wordt, dat deze medio september wordt verleend. Dan kunnen de werkzaamheden aan de buitenzijde beginnen. Intern worden al wel voorbereidende werkzaamheden verricht door Buursema in het voormalige schoolgebouw aan de Bakkersteeg. Ook wordt gewerkt aan de voorzieningen, die horen bij het appartementengebouw. Zwanenburg Makelaardij in Sleen zorgt voor informatie, verkoop en verhuur.

Er worden vijf appartementen gerealiseerd. Vier ervan zijn reeds toegewezen. De verwachting is dat begin 2021 de eerste huurders hun intrek kunnen nemen in appartementencomplex De Piramide.

Bron: Erm.Nu en Sleen.Nu.